2013. november 10., vasárnap

Magyarország, szeretlek!


Egy műsor, ami minden vasárnap 8:15-től megy az m1-en. Egy műsor, amit az emberek szívesen néznek. Egy műsor, ami a magyarságot dicséri. Egy műsor, ahol a műveltség elvárható. Egy műsor, ahol te is szívesem jelen lennél. Ez a Magyarország, szeretlek!

A Magyarország, szeretlek! című műsort Szente Vajk vezeti, aki színészként, rendezőként és drámaíróként is tevékenykedik. Vajk nélkül már elképzelhetetlen lenne a műsor. Jellegzetes ölelő mozdulata mindenki emlékében elevenen élhet.


Jenő és Gabi, a két csapatkapitány, akik hétről hétre olyan sztárokat hívnak meg a csapatukba, akik már elértek valamit. A két csapatkapitány gyakran "oltja" egymást a műsorban, de valójában csak hülyéskednek. Versenyzőiket mindig hatalmas felmagasztalások közepette mutatják be. Nemrég bevezettek egy olyat, hogy a győztes csapat kap egy kis hordót, ami minden egyes adásban akár vándorolhat, attól függően, hogy ki nyert. Persze a nyertes csapat mindig kap valamilyen kis ajándékot, de ez sosem volt fontos a csapatok számára, csak a játék öröme és az, hogy együtt lehetnek. A jelenlévő nézők számára is fantasztikus élményt jelenthet a műsor, akik időközben középpontba is kerülhetnek és gyakran súgni szoktak a csapatuknak. Természetesen a tévé előtt ülök is nagyon élveznek minden egyes pillanatot, de biztos vagyok benne, hogy az ott lévő feeling nem jön át a televízión keresztül.


Mint nemrég már leírtam, a csapatkapitányok elismert hírességeket hívnak meg a műsorba.

Így járt már a műsorban többek között: 

Wolf Kati:

Szujó Zoltán:


Gesztesi Károly:


Szabó Győző:


Trokán Péter:


A Bagi-Nacsa páros:


A Rippel fivérek:


A Nyári lányok:


Kovács Kati:



Marót Viki:


Dolly:


és Michelisz Norbi is. :)


A második évadtól bevezették, hogy a zenekarban mindig egy sztárvendég énekeljen. Így énekelt már többek között: 

Vastag Tamás:


Janicsák Veca:


Bereczki Zoltán:


Rácz Gergő:


Takács Nikolas:


Szinetár Dóra:



és Csipa is. :)

A sztároknak különböző műveltségi jellegű feladatokat kell megoldaniuk. Kitalálni egy város nevét, majd megmutatni egy vaktérképen (Vaktérkép), kitalálni valamit, vagy valakit mutogatás alapján (Ki\Mi vagyok én?), hallás után visszamondani egy bonyolult, kiszínezett szöveget (Szóbeszéd), kérdésekre válaszolni, miközben egy ajándék van a kezedben (Ketyegő), amely bármikor felrobbanhat és konfetti eső zúdulhat rád, betippelni egy számot és ha szerencséd van, pontot pörgethetsz magadnak egy hordón (Ki nevet a végén?). Természetesen vannak még egyéb játékok is, de most nem mennék bele a teljes felsorolásba. :) Akik ismerik a műsort, azoknak nem kell ezeket a játékokat bemutatni.

A Magyarország, szeretlek! című műsorról tényleg lehet ezt mondani:

Angel (:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése